Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Nytt omtag för nationalpark

Uppdaterad
Publicerad

Det omdiskuterade arbetet med att bilda en nationalpark vid Vålådalen, Sylarna och Helags fortsätter men nu med nya projektledare meddelar Länsstyrelsen.

– Det är viktigt att majoriteten av alla berörda anser att det blir positivt med en nationalpark, säger Annica Ideström som är ny projektledare på länsstyrelsen.

En tydligare plan för kommunikationen med allmänheten och direkt berörda i området ska göras.  Förra året var man ute i byarna och hade informationsmöten där lokalbefolkning fick komma med åsikter och synpunkter, den informationen kommer bland annat att användas.

TV: Här träffar länsstyrelsen bybor

Under hösten kommer Naturvårdsverket även att utreda renskötselfrågan i skyddade områden mer grundligt. Målet är att senast vid årsskiftet 2019-2020 ha en väl förankrad bild av förutsättningarna för en eventuell fortsatt nationalparksprocess.

TV: Säger nej till nationalpark

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer