Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det är en logistisk utmaning när drygt 14 000 orienterare ska fraktas varje dag under Oringen i Åre, men hittills verkar det gått bra. Foto: SVT

O-ringen i Jämtland: ”Logistiken är en utmaning”

Uppdaterad
Publicerad

O-ringen, som är världens största orienteringstävling, avgörs i år i den jämtländska fjällvärlden och det ställs höga krav på logistiken. Under måndagen sprangs den andra etappen i Trillevallen.

– Den största farhågan är väl att en buss går sönder och blir stående och hindrar dom andra bussarna så att deltagarna inte kommer i tid till start, säger Niclas Lidström som är projektledare för O-ringen.

Han säger att logistiken är en utmaning men tillägger att beredskapen är god.

O-ringen 2023

Det är totalt 300 bussturer som bedrivs med bussar hyrts in från hela Sverige som transporterar de drygt 14 000 deltagarna till och från mål.

Första dagen, i söndags, blev det en del bekymmer då regnet förstört en nypreparerad vändplan nere i Undersåker.

– Den höll inte för 300 bussar så vi fick tänka om och med hjälp av bybor och 1100 funktionärer löst det sig, säger Niclas Lidström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

O-ringen 2023

Mer i ämnet