Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Niclas Lidström, ÖFK, berättar om hur insamlingen går och vad klubben tror om överklagandet till Fotbollsförbundet. Foto: SVT

ÖFK:s insamling för att rädda ekonomin: ”20 miljoner ger oss en buffert”

Uppdaterad
Publicerad

Insamlingsstapeln på ÖFKs hemsida tog ett skutt på flera miljoner under veckan. Och nästa onsdag sammanträder Svenska Fotbollsförbundets överklaganämnd för att behandla ÖFKs vara eller inte vara i Allsvenskan nästa säsong.

Ekonomin har varit ett återkommande tema för Östersunds fotbollsklubb, ÖFK, det senaste halvåret. Därför startade den nya ledningen för klubben en insamlingskampanj under hösten, där det uttalade målet har varit att före årskiftet få in 20 miljoner.

Flera miljoner på en vecka

På klubbens hemsida har man kunnat följa en liggande stapel som växt allteftersom nya pengar tillkommit. Länge stod stapeln mer eller mindre still på mellan 10 och 11 miljoner men den här veckan har något hänt. Nu visar den över 14,1 miljoner.

– Vi hade en bra vecka där flera olika faktorer och nya sponsorer sammanföll helt enkelt, säger ÖFKs mediansvarige, Niclas Lidström.

Ekonomisk buffert

Niclas Lidström berättar att det är 20 miljoner de vill nå men att det då också finns en buffert för att kunna satsa ordentligt inför nästa säsong.

– För att överleva som klubb behövs inte alla 20 miljoner men vi kommer inte vara nöjda med mindre.

Möte som avgör ÖFKs framtid

På onsdag kväll sammanträder Fotbollsförbundets överklagarnämnd. På dagordningen finns då ÖFKs överklagan av Licensnämndens beslut att degradera ÖFK till Superettan, just på grund av den haltande ekonomin.

– Vi har stora förhoppningar att våra kompletteringar gällande de ekonomiska frågorna gör att vi spelar i Allsvenskan även nästa år, säger Niclas Lidström.

En delegation från ÖFK kommer nästa vecka att resa till mötet i Stockholm. Bland annat för att muntligen kunna svara på frågor direkt från överklagarnämnden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

ÖFK i ekonomisk kris

Mer i ämnet