För att försöka hålla intresset uppe sänker ÖFK priset på matchbiljetterna – rejält. Foto: SVT arkiv

ÖFK chocksänker biljettpriserna de sista matcherna

Publicerad

Det har inte varit många åskådare på ÖFK:s allsvenska matcher i år. Inte ens efter att restriktionerna släpptes. Men med två matcher kvar i den högsta serier så lägger klubben på en charmoffensiv och sänker biljettpriset rejält.

– Nu tar vi 50 kronor för samtliga platser. Det är ett pris som är anpassat till hur läget är i dag men vi hoppas också locka publik som kommer tillbaka nästa år, säger ÖFK:s biljettansvarige David Hultén.

Närmast möter ÖFK nu Mjällby på måndag hemma på Jämtkraft arena. För hemmalaget är matchen betydelselös medan Mjällby ännu inte står på fast mark.

Kan vi förvänta oss den högsta publiksiffran för i år?

– Det kan jag inte lova. Det ser bra ut men trycket brukar uppstå närmare matchdagen, säger Hultén.

Och nu behöver man inte nöja sig med att betala en 50-lapp. Det ordinarie priset är ju 330 kronor och David Hultén betonar att det står alla fritt att betala efter samvete och plånbok.

– Av de som köpt hittills har det varit en tydligen trend att många lägger på någon hundralapp extra, förklarar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.