• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Isak Ssewankambo, ÖFKs assisterande lagkapten, ser fram mot att Allsvenskan äntligen startar. Hör mer av honom och tränare Ian Burchnall i klippet. Foto: SVT

ÖFK gläds över beskedet: ”Känns ju helt fantastiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Vid en presskonferens på fredagsmorgonen kom ett efterlängtat besked för den svenska idrotten: Tävlingsidrott tillåts igen från den 14 juni. Det är ett besked som togs emot av ÖFK med glädje.

– Det känns ju helt fantastiskt för oss, helt underbart. Det är det här vi har väntat och hoppats på och med de dokument som vi har tagit fram om hur vi ska hantera resor på matcher och så vidare så tycker jag att vi tar ett stort ansvar, säger Niclas Lidström, medieansvarig i ÖFK.

När allsvenskan nu drar igång kommer matcherna att spelas utan publik.

– Det kommer bli konstigt för alla, men nu är det bara att acceptera att det är så här och rätta oss efter det. Allt som sker är en konstig situation, det är ingen som varit med om det tidigare. Här gäller det att vi anpassar oss, säger Niclas Lidström.

Rent ekonomiskt är publikintäkterna viktiga för klubben, som nu tittar på hur de ska kunna tjäna pengar på matcherna trots den uteblivna publiken.

– Vi får se hur vi ska lösa det ekonomiska tappet, vi har inget svar på det just nu, säger Niclas Lidström.

Några matcher klara

Redan nu är det klart vilka tre matcher som inleder årets Allsvenska för ÖFK. Den 14:e eller 15:e juni blir det bortamatch mot Hammarby. Därefter kommer Sirius på besök i Östersund. Sen kliver ÖFK på bussen igen, till Örebro. Allt inom en dryg vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.