Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Peja Lindholm, vd för ÖFK, är fast inställd på att klubben ska få in pengarna som krävs för att klara elitlicensen. Men tar trots det inget för givet. Foto: Fredrik Eliasson/SVT

ÖFK jagar sista miljonen – måste vara i hamn på torsdag

Uppdaterad
Publicerad

Sedan flera år har ÖFK haft svårt med ekonomin och i år har klubben legat åtta miljoner back. För att få fortsätta spela i superettan (sveriges näst högsta serie) måste ekonomin vara i balans. På torsdag måste alla pengar finnas på kontot, annars får klubben inte behålla sin elitlicens.

Om Östersunds FK inte har ekonomin i balans på torsdag riskerar klubben att bli nedflyttad till division 1 och är då inte längre en elitklubb. Vilket skulle innebära mindre sponsorintäkter och troligen ett tapp av viktiga spelare.

Men Peja Lindholm, vd för ÖFK, är optimistisk samtidigt som han vill understryka allvaret i situationen som klubben befinner sig i.

ÖFK i ekonomisk kris

– Jag vill visa på allvaret i det här och det har tagit tid att få ihop pengarna och det är mycket trådar som ska nystas in så här i slutet, men vi kommer att fixa det, säger Peja Lindholm.

Klubben har jobbat med flera spår för att samla in de åtta miljoner som saknats i kassan. Tre olika kampanjer drivs just nu i sociala medier, det så kallade ”Akademihuset” där kansliet nu finns, är ute till försäljning. Klubben har även sålt en större mängd aktier som donerats från ett läkemedelsbolag.

– Det har varit ganska hysteriskt på sistone så det ska bli skönt när det är fredag kan jag säga, säger Peja Lindholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i ekonomisk kris

Mer i ämnet