ÖFK-målvakten borta minst fyra veckor

Uppdaterad
Publicerad

ÖFK:s målvakt Andreas Andersson kommer vara borta minst fyra veckor och kan alltså inte stå i mål under returmatchen mot Galatasaray på torsdag.

Det var under ÖFK:s match mot Djurgården i söndags som Andersson landade fel på ena foten. Han lämnade Jämtkraft Arena på bår och i nuläget tror man att det rör sig om en kraftig stukning.

– Minst en månad kommer han vara borta som det ser ut, säger ÖFK:s läkare Jan Hansson till SVT Nyheter Jämtland.

ÖFK – Galatasaray

Ny målvakt måste godkännas av Uefa

Nu letar ÖFK för fullt efter en målvakt som kan hoppa in under matchen mot Galatsaray på torsdag i Istanbul. För tillfället har ÖFK endast en målvakt, första målvakten Aly Keita, redo för matchen.

Eftersom truppen, inklusive Andersson, redan anmälts till matchen mot Galatasaray så måste en ny målvakt godkännas av Uefa.

– Det finns ett par alternativ men det är inte idealiskt att bara ha en målvakt, säger ÖFK:s tränare Graham Potter.

Blir det en svensk eller engelsk målvakt?

– Det kan jag inte säga. Vi tittar på alla alternativ som finns för att se vad som fungerar bäst.

ÖFK-truppen kommer flyga till Stockholm på måndag kvällen och flyga vidare till Istanbul på tisdagen. På torsdag den 20 juli möter de Galatasaray på bortaplan på Türk Telekom Arena.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK – Galatasaray

Mer i ämnet