Foto: Arkiv

ÖFK:s skuld till kommunen nu uppe i 1,7 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

ÖFK är inte längre skyldigt Östersunds kommun 700 000 kronor – utan 1,7 miljoner. Detta skriver kommunen i ett pressmeddelande som samtidigt berättar att klubben nu fått anstånd till sista oktober.

Den tidigare fakturan på 700 000 gäller per maj månad och den har kommunen redan två gånger gett anstånd för. Men tiden har rullat på och den samlade fordran är nu således uppe i 1,7 miljoner.

De skulder till kommunen som ÖFK har avser hyror för allsvenska matcher, träningstider, akademins träningar samt avbetalningar för de läktarutbyggnader som kommunen gjorde för Östersunds fotbollsklubbs räkning under 2016 och 2017.

Kommunen konstaterar att klubben numer bytt vd och att det inte funnits till till samråd.

– Att förlänga ÖFK:s anstånd är det alternativ som ger kommunen och skattebetalarna störst möjlighet att få in pengar för de obetalda fakturorna, säger Henrik Jansson, chef för kultur- och fritidsenheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.