ÖFK:s statusvärvning Charlie Colkett är på plats

Uppdaterad
Publicerad

Han hoppade på ett flygplan på Gatwick i Londons utkanter. Lite drygt två timmar senare landade ÖFK:s nyförvärv Charlie Colkett i ett grundligt snöinpackat Östersund. Detta ska bli hans hem i tre och ett halvt år framöver.

Det märks på ÖFK-staben att förhoppningarna på Charlie Colkett är större än normalt när det kommer spelare till klubben. Han hann inte mer än landa i Östersund förrän det blev presskonferens.

Huvudpersonen själv, han som kallats den nye Frank Lampard, höll en påfallande lågmäld framtoning. Nästan blyg.

Vet den gamle Frank Lampard om att du kallas för den nye?

– Jo, han vet nog om det ...

Kanske inte helt konstigt eftersom de tillhört samma klubb, Chelsea.

Offensiv mittfältare

Charlie beskriver sig själv som en kreativ spelare som helst tar en offensiv roll på mittfältet. Innan han skrev på för ÖFK så lär slaget om hans namnteckning in i det sista stått mot klassiska laget Aston Villa.

Lite oväntat då kanske att han valde Jämtland och Östersund.

– Både David Webb och Ian Burchnall övertygade mig om att det här är rätt ställe för mig att utvecklas vidare på. Det känns också mycket bra att vara här, säger Colkett.

Problem med ett knä?

I engelska tidningar har det förekommit uppgifter om att Colkett dras med ett knäproblem och att det kan vara aktuellt med en operation efter säsongen.

Hur är din status i dag?

– Nej, det där är inte riktigt sant. Jag har haft problem med ett knä, men det är bra i dag. Och eftersom säsongen redan är i full gång i England så tycker jag att jag är i fin form och kan gå in och spela nu direkt.

På måndagen möter ÖFK norska Ranheim på bortaplan. Avsikten är att Charlie Colkett ska hänga med till Norge men inte spela i matchen, utan bara titta på.

ÖFK-nytt från presskonferensen

Även om ÖFK samtidigt som Charlie Colkett gjorde klart med mittbacken Thomas Isherwood, så är inte norske mittbacken Eirik Hauga borta ut bilden. Förhandlingarna fortsätter.

Klubben jagar just nu intensivt efter en ny ytterback som i första hand ska ersätta Dennis Widgren.

Jamie Hopcutt blir kvar i ÖFK. Det är i alla fall Ian Burchnalls fasta förvissning. ”Han ska ingenstans”.

Enligt brittiska tidningar har Charlie Colkett haft en lön på 5 000 pund i veckan, alltså cirka 200 000 kronor i månaden. Har ÖFK verkligen kunnat matcha det? Ian Burchnall svarar inte direkt på den frågan men han säger att ”pengarna inte är hans problem”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.