ÖFK:s tränare Ian Burchnall säger att det var ett ömsesidigt beslut från honom och klubben att det var dags att gå skilda vägar. Foto: Henrik Silver SVT

Därför lämnar ÖFK:s tränare klubben

Uppdaterad
Publicerad

ÖFK:s tränare Ian Burchnall lämnar Östersunds FK. Det meddelade klubben på torsdagen.Hör i klippet ovan varför.

Anledningen är att klubben och Burchnall har olika uppfattningar om hur ÖFK:s framtida inriktning.

– Det är tråkigt att behöva avsluta vårt goda samarbete som har pågått i två års tid. Men nu måste vi blicka framåt för klubbens bästa, säger Leif Widegren, representant för ÖFKs Sportkommitté, i ett pressmeddelande.

– Jag har uppskattat mina år i ÖFK och vill rikta ett stort tack till alla supportrar, säger Ian Burchnall i samma pressmeddelande.

Allsvenskan är i full gång styrelsen anser att det av yttersta vikt att laget ”har ett ledarskap som kan hjälpa dem på vägen mot nya segrar”.

–  Vi har påbörjat rekrytering av en ersättare men till dess att denne är på plats kommer Ian att verka som huvudtränare, säger i ett pressmeddelande Östersund FKs ordförande, Mathias Rasteby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.