Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindberg berättade om den nya utbildningen kring sexuellt våld som ska påbörjas efter årsskiftet. Foto: SVT

ÖFK ska arbeta med frågor rörande sexuellt våld

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen var ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg i Stockholm för att presentera det arbete klubben drar igång från årsskiftet, nämligen ett arbete kring sexuellt våld.

I fredags kväll avslutade Östersunds FK årets kultursatsning med en utomhus-show på Jamtli. Nu har nästa steg presenterats.

– Det är klart att det pågår en väldigt massa oegentligheter i idrottsvärlden, bland ledare, bland spelare och det här måste vi våga ta upp, säger Daniel Kindberg.

För att tackla dessa frågor ska ÖFK bland annat ta hjälp av Peter Svensson, expert på våldsprevention och maskulinitetsnormer inom idrotten.

– För lagidrottande män är risknormerna för att faktiskt utveckla kränkande och våldsamma beteenden överrepresenterade, säger Peter Svensson.

TV: Se inslaget på SVT Play

MISSA INTE: Så får du dina lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.