Glada miner från bland annat Tom Pettersson i ÖFK efter beskedet att de möter turkiska Galatasaray i Europa League. Foto: SVT

ÖFK möter Galatasaray i Europa League

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds FK kommer möta storklubben Galatasaray S.K. från Istanbul i Europa League-kvalet.

– Vilken fantastisk möjlighet. Det är en dröm att vi fick Galatasaray, säger klubbordförande Daniel Kindberg på ÖFK:s hemsida.

Kindberg var på plats i schweiziska Nyon där Europa League-kvalet lottades på tisdag eftermiddag.

ÖFK – Galatasaray

Beskedet nådde ÖFK-spelarna just innan träning på Hissmovallen och togs emot med lite av en skräckblandad förtjusning.

– Jubel uppstod på träningen när motståndet blev klart, säger SVT:s reporter Bengt Eriksson som var med laget när glädjebeskedet kom.

”Det bästa vi kunde få”

– För mig var det det bästa laget vi kunde få. Det kommer bli det absolut roligaste, och absolut tuffaste laget tror jag, säger spelaren Saman Ghoddos.

Tom Pettersson kommer ställas mot kända namn som Wesley Sneijder och Nigel de Jong.

– Det blir nåt att bita i, men det är inte omöjligt. De ska komma upp hit till Jämtland, det kan bli spännande för dem också, säger han med ett leende.

Östersundslaget kommer gå in i spelet i den andra kvalomgången och de kommer först möta Galatasaray på hemmaplan den 13 juli. Sedan beger sig ÖFK till Turkiet och möter Galatasaray på Telecom Stadion i Istanbul den 20 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK – Galatasaray

Mer i ämnet