ÖFK:s Sotirios ”Sotte” Papagiannopoulos och Ken Sema fick båda chansen att spela i den blågula landslagströjan. Foto: Bildbyrån

ÖFK-spelarna klev in under landslagskampen mot Estland

Uppdaterad
Publicerad

Både ÖFK:s Ken Sema och Sotirios Papagiannopoulos fick chansen att spela i landslagströjan då de byttes in samtidigt under Sveriges match mot Estland.

ÖFK-spelarna befinner sig nu i Abu Dhabi på fotbollslandslagets januariturné. På söndagen var det dags för Sverige att möta Estland.

I den startelva som förbundskapten Janne Andersson presenterade under lördagen så fanns fyra debutanter med, men inte Sema eller Papagiannopoulos.

Sema byttes in och hade farlig målchans

Men i 64:e minuten bytte Andersson in de båda ÖFK-spelarna och ”Sotte” gjorde därmed sin debut i den blågula landslagströjan.

Det var dock Ken Sema som imponerade mest med ett skott precis utanför mål och under matchen hyllades han av kommentatorerna.

– Det är roligt att spela såklart och när man får den här chansen då vill man ta den, sa Ken Sema till Cmore efter matchen.

Förbundskaptenen: ”Har en liten dimension till”

Även förbundskaptenen hyllade ÖFK-spelaren efter hans insats.

– Såhär långt, om jag ska lyfta någon, så har Ken en liten dimension till. Och det är jag ganska glad för eftersom han har varit med mest. Att det är just han som det lyser lite mer om, säger Janne Andersson till SVT.

Matchen mellan Sverige och Estland slutade 1-1. På torsdag ställs Sverige mot Danmark och det återstår att se om Sema eller Papagiannopoulos kommer spela.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.