ÖFK värvar ny vänsterback

Uppdaterad
Publicerad

ÖFK har värvat den förre detta AIK-spelaren Patrick Kpozo.

– Han passar in vårt sätt att spela nu och framöver, säger ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg till OSD Sport.

Det var redan på tisdagskvällen som vänsterbacken Kpozo skrev på sitt kontrakt på 3,5 år med ÖFK skriver OSD Sport, men klubben offentliggjorde inte flytten förrän på fredagen.

Kpozo har varit på lån till det norska laget Tromsø från AIK sedan i mars. Det lånet gick ut den 20 juli och nu står det klart att han inte kommer gå tillbaka till AIK utan istället spela för ÖFK.

”Känns fantastiskt”

På fredagen hade Kpozo sin första träning med sin nya klubb.

– Det känns fantastiskt att vara här och det här är en klubb där jag kan utvecklas ytterligare. Jag gillar verkligen deras sätt att spela fotboll, sa Patrick Kpozo till OSD Sport.

– Han har egenskaper och attribut som vi hoppas att han kan utveckla ytterligare hos oss. Han passar in i vårt sätt att spela nu och framöver. Jag skulle inte säga att han är lik någon annan spelare vi har. Han tillför laget lite annorlunda egenskaper, säger Daniel Kindberg till OSD Sport.

LÄS MER: Så säger AIK:s sportchef: ”Inte fått den utveckling vi hade hoppats på”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.