Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Wilgot Tjärnås Trygg var bland de första på plats vid villabranden i Sveg. Här berättar han om dramatiken. Foto: Bengterik Busk/SVT

Wilgot var först på plats vid kraftiga villabranden i Sveg – ”Såg hur fort det blev övertänt”

Uppdaterad
Publicerad

Det är ännu oklart vad som orsakade villabranden i Sveg på tisdagskvällen.

– Ärendet är inledningsvis rubricerat som allmänfarlig vårdslöshet, säger Elisbeth Glaas, presstalesperson vid polisens regionledningscentral i Umeå.

Idag är det bara delar av ytterväggarna som återstår av huset. När räddningstjänsten kom till platsen var huset redan övertänt och man fick inrikta sig på att rädda intilliggande byggander.

Wilgot Tjärnås Trygg blev vittne till det snabba brandförloppet, och är fortfarande lite skakad.

– Det var obehagligt, man såg hur fort det blev övertänt, säger han.

Försökte se om någon blivit kvar

En person som befann sig i huset räddades ut av förbipasserande.

– Jag och en annan försökte kolla om det var några inne i huset. Han tog ut en av dem som befann sig i huset, berättar Wilgot Tjärnås Trygg.

Personen som räddades ur huset fördes först till hälsocentralen i Sveg och hämtades senare av ambulanshelikopter och fördes till Östersunds sjukhus. Region Jämtland Härjedalen har nu på morgonen inga uppgifter om den skadades tillstånd.

Brandplatsen är avspärrad i väntan på polisens tekniska undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.