Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var det här som hände vid olyckan i Ramundberget i Härjedalen – hör vd för Ramundbergets Alpina Drift AB, Martin Letzter, berätta om vad man vet så här långt. Foto: Julia Örtegren, SVT.

Det här hände vid olyckan i Ramundberget – där en man ådrog sig livshotande skador

Uppdaterad
Publicerad

En man 20-årsåldern vårdas med livshotande skador efter en olycka i Ramundberget i Härjedalen natten mot torsdagen.

– Han ska ha befunnit sig i backen till fots inatt, men vad som hänt är oklart, säger polisens presstalesperson Elisabeth Glaas.

Olyckan inträffade vid 03-tiden natten mot torsdagen. Mannen fördes med ambulanshelikopter till Östersunds sjukhus, och har därefter förts vidare till Regionsjukhuset i Umeå.

Olyckan har inträffat i anslutning till ett av skidanläggnings tre områden, det östra som kallas Osthang.

Kollision med träd

– Det här har hänt när skidanläggning inte varit i drift. Vi har bara lite information men det ska ha varit en person som glidit på rumpan och krockat med ett träd, säger vd för Ramundbergets Alpina Drift AB Martin Letzter.

– Det är oerhört tråkigt och våra tankar går så klart till den skadade och dennes anhöriga, säger han.

Området söks igenom

Bolaget bakom skidanläggningen har under förmiddagen sökt igenom området.

– Vi har varit där för att se om något behövt iordningsställas men inte hittat några spår, men vi forsätter gå igenom området, säger Martin Letzter.

Uppgifterna om omständigheterna kring olyckan var ännu vid lunchtid på torsdagen knapphändiga.

– Vi har inte haft direktkontakt med någon som varit involverad i olyckan. Det gick inget larm till oss utan det måste ha gått direkt till polis och sjukvård, säger Martin Letzter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.