ÖP vann priset årets redaktion efter sin granskning av Daniel Kindberg, Östersundshem och ÖFK. Foto: Göran Johansson / Frilansfotograferna

ÖP prisade som Årets Redaktion av TU

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen vann Östersundsposten priset “Årets redaktion” på TU Medier i Sveriges årliga gala Årets dagstidning. Vann gjorde man bland annat för sitt arbete i granskningen av Östersundshem, Daniel Kindberg och ÖFK.

Vinnarna i Årets dagstidningen består i sju kategorier och har utsetts av självständiga och branschkunniga jurygrupper. ÖP har under flera år granskat Östersundshem, ÖFK och Daniel Kindbergs göranden och i mars i år tog SVT:s Uppdrag granskning också upp fallet i programmet “Blåsningen i Östersund”.

Har jobbat i motvind

Motiveringen till ÖP:s vinst lyder enligt TU: ”Årets Redaktion har jobbat i motvind i år. Men trots det inte backat från grunduppdraget, att gräva, granska och våga publicera obekväma sanningar. Även om det leder till kraftiga motreaktioner. När ledningen för lokalsamhällets stolthet gör sig skyldiga till ekonomiskt självmål backar inte Årets Redaktion. Modet, målmedvetenheten och maktgranskningen är i särklass. Årets Redaktion spelar i en egen division. Årets redaktion är Östersunds-Posten!”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.