Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör kommunalrådet i Härjedalens kommun Lars-Gunnar Nordlander (S) Foto: SVT

Kommunalrådet svarar på kritiken från oppositionen

Uppdaterad
Publicerad

Oppositionen i Härjedalen är starkt kritisk till hur kommunledningen skött hanteringen kring den chef i kommunen som nu är åtalad för misshandel av en av sina underordnade.

I ett öppet brev till kommunstyrelsens ordförande Lars-Gunnar Nordlander (S) frågar oppositionspolitikerna bland annat ”Hos vilken annan arbetsgivare i Sverige skulle en chef som slår en anställd tillåtas återgå i tjänst?”  Brevet avslutas: ” Helt klart är att hanteringen gör att förtroendet för både nuvarande politiska ledning och de i ärendet involverade och berörda tjänstemännen är förbrukat”.

Brevet är undertecknat av oppostionspolitiker från Vox Humana, Liberalerna, Vänsterpartiet. Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna.

– Jag vill inte verka raljant men oppostionen har inte haft förtroende för oss i ledningen sedan 2019 så det är inget nytt, säger kommunalrådet Lars-Gunnar Nordlander (S).

Han säger också att det finns en del som inte fungerat, bland annat tog det alldeles för lång tid innan kommunens utredning kom igång bland annat beroende på att anmälan fastnade i de digitala systemen.

Härjedalens kommun styrs av socialdemokraterna, centerpartiet och moderaterna som tillsammans har 17 av de 31 mandaten i kommunfullmäktige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.