Mackägaren Kent Olofsson, företagarföreningens Bengt Persson och kommunalrådet Lars Gunnar Nordlander (S), är alla oroliga över vad Trafikverkets beslut om E45 kommer att betyda för Sveg. Foto: Björn B Schäfer

Oro i Sveg efter Trafikverkets beslut om E45

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverket har nu fastställt planen för att dra E45 förbi Sveg för att korta resvägen på E45. I samhället finns en oro över att det innebär att servicen kommer att försämras.

– Det finns en risk att servicen försämras, säger Bengt Persson från Svegs företagar- och utvecklingsförening till SVT Jämtland.

Planeringen för att dra E45 mellan Älvros och Rengsjön i stället för genom Sveg har funnits i ett antal år. Det har utretts och varit på samråd. Nu har Trafikverket fastställt vägplanen, vilket innebär att det bara är regeringen som kan sätta stopp för projektet.

Trafikverket vill på det här sättet korta restiderna och öka trafiksäkerheten på E45.

Hela vägbyggnationen beräknas kosta 240 miljoner kronor och beräknas ta tre år att bygga. Tidigast om två år kan bygget sätta igång.

I klippet hör du fler röster från Sveg

Så här vill Trafikverket att den nya sträckningen av E45 ska gå via Rengsjön och Älvros istället för via Sveg som idag. Foto: SVT Grafik

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.