Foto: SVT

OSD går med miljonförlust

Uppdaterad
Publicerad

Vikande konferensmarknad har gjort att OSD går med miljonförlust, nu förslår styrelsen att någon annan får driva OSD vidare.

OSD i Östersund AB är ett dotterbolag till den ekonomiska föreningen Folkets hus i Östersund.

I flera år har OSD:s bokslut visat röda siffror, det handlar om flera miljoner som de gått back.

Vikande konferensmarknad

OSD anordnar konferenser, kultur- och nöjesevenemang och driver en lunchrestaurang. Det är framförallt på konferenssidan de har problem.

– Det beror på en vikande konferensmarknad och en tuffare konkurrens, säger Kjell Svantesson ordförande i OSD:s styrelse.

Vill överlåta driften till någon annan

Nu har styrelsen i Folkets hus tagit fram flera förslag som kan lösa det ekonomiska problemet. Bland annat är ett förslag att överlåta driften av OSD till någon annan, för den ekonomiska föreningen Folkets hus i Östersund har inte råd att täcka upp miljonförlusterna som OSD går med längre.

– Styrelsen ska nu diskutera de förslag som finns och så får vi se vad vi kommer fram till för beslut, säger Kjell Svantesson.

2013: -120 000 kronor

2014: -1 242 000 kronor

2015: -1 856 000 kronor

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.