Alla studenter som vill erbjuds bostad i Östersund inom en månad. Foto: SVT, arkivbild

Östersund klarar bostadsgarantin för studenter

Publicerad

Östersund är återigen grönmarkerat i Sveriges Förenade Studentkårers (SFS) årliga rapport om student­bostäder. Alla studenter erbjuds därmed boende inom en månad.

För sjätte året i rad hamnar Östersund i den gröna gruppen av studentstäder. Statistiken bygger på uppgifter som den lokala studentkåren rapporterar in till SFS.

– Studentbostadsgarantin är mycket viktig för Östersund som studentstad. Det är enkelt att tacka ja till en attraktiv utbildning när boendet är tryggat, säger Jessica Stenbäck, universitets­samordnare vid Östersunds kommun.

I rapporten står att både studentkåren och bostadsbolaget märker av en ökad efterfrågan på bostäder i år, till skillnad från den nedgång i efterfrågan som skedde under pandemiåren. Antalet studenter i Östersund är i år tillbaka på nivåerna före pandemin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.