Här planeras för 500-600 bostäder

Östersund satsar på nytt bostadsområde

Uppdaterad
Publicerad

Ett nytt bostadsområde planeras i Östersund. Det ska heta Blomstergården och ska ligga nedanför Skidstation på före detta slakteritomten. Nu vill kommunen ta del av allmänhetens åsikter.

Det planerade området omfattar en yta på 56 000 kvadratmeter och området kommer att rymma 500-600 bostäder. Kommunen har nu lagt fram ett förslag till detaljplan som ska godkännas senare under hösten. Fram till den 14 augusti kan allmänheten kontakta kommunen om de har några synpunkter på den planerade satsningen.

– Vi uppmanar allmänheten att höra av sig, det här är deras chans att påverka. Sen hoppas vi ju självklart att östersundsborna är positivt inställda, säger Pär Jönsson (M), kommunalråd i Östersund.

Kommersiellt byggande

När detaljplanen är godkänd kommer kommunen ta emot ansökningar från kommersiella aktörer som ska bygga de planerade bostäderna. Kommunens förhoppning är att Blomstergården kommer att bli ett område för alla.

– Vi vill se ett varierat bostadsområde med både hyres-och bostadsrätter, lägenheter och radhus. Sen vill vi att de som vill flytta hit kan göra det oavsett om man redan bor i Östersund eller kommer att flytta hit, säger Jönsson (M).

Så här ser förslaget till detaljplan ut för bostadsområdet Blomstergården vid gamla slakteritomten i Östersund. Foto: Östersunds kommun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.