Östersunds kommun har beslutat att samtliga kommunalt anställda ska erbjudas gratis vaccin mot säsongsinfluensa. Foto: SVT

Östersunds kommun erbjuder gratis influensavaccin till alla anställda

Uppdaterad
Publicerad

Sedan tidigare har vårdanställda fått erbjudandet. Nu utökar man detta och låter alla anställda inom kommunen få vaccinera sig gratis.

Kostnaden står alltså kommunen för. Beslutet kommer efter att smittspridningen i länet ökat kraftigt den senaste tiden. Sedan en vecka tillbaka är Region Jämtland Härjedalen i stabsläge för att bättre kunna hantera läget.

– ­Vi ser nu att sjukvården är ansträngd på grund av säsongsinfluensa samtidigt som vinterkräksjuka, RS-virus och pandemin härjar. För att hjälpa sjukvården erbjuder vi nu all personal gratis vaccin mot säsongsinfluensan. Jag hoppas att det kan bidra till att våra medarbetare håller sig friska och borta från sjukvården, säger kommundirektör Anders Wennerberg i ett pressmeddelande.

Så här sa biträdande smittskyddsläkaren Mattias Skielta om läget i Jämtland och Härjedalen förra veckan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ökad smittspridning – regionen går upp i stabsläge Foto: SVT / Lena Samuelson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.