En arbetsgrupp inom Östersunds kommun ser nu över hur starkt de ska prioritera centrum. Pär Jönsson (M) leder arbetet. Foto: Björn B Schäfer, SVT Jämtland

Östersunds kommun: ”Vi ser över hur starkt vi ska prioritera centrum”

Uppdaterad
Publicerad

Centrumhandeln har tidigare varit starkt prioriterad. Nu diskuteras förändringar.

Varje mandatperiod ses kommunens handelspolicy över, och revideras om det behövs. Vid årsskiftet kom arbetet igång och ska vara klart i april. Ordförande i arbetsgruppen är Moderaternas kommunalråd Pär Jönsson.

– Man kanske måste se över placeringarna. Några butiker kanske måste flytta för att skapas starka kluster, så att samma typ av affärer kommer bredvid varandra. Det brukar skapa ännu starkare butiker.

Prioriteringar ses över

I nuvarande handelspolicy har Östersunds centrum en stark prioritering. Och det är något som just nu diskuteras i arbetsgruppen. Men Pär Jönsson vill inte närmare gå in på vad det kan innebära framöver.

– Jag vill inte sia om det men målsättningen är att den handelspolicy som tas i vår ska ha ett brett stöd bland alla partier.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.