Östersundshems ordförande Mattias Lööv vill inte kommentera hyresnivån. Det pågår förhandlingar med Hyresgästföreningen, säger han. Foto: SVT Björn B Schäfer

Östersundshems ordförande: ”Jag kan inte kommentera den nya hyresnivån”.

Uppdaterad
Publicerad

Nästa år börjar Östersundshem den historiskt stora renoveringen av 2 500 lägenheter. Östersundshems ordförande Mattias Lööv är medveten om att många hyresgäster känner oro för de nya hyrorna, men han tror att satsningen på tät information kommer att lugna de boende.

Det omfattande upprustiningen inleds nästa år med renovering av nio fastigheter med cirka 1000 lägenheter.  Här ingår kvarteret Hjorten. Prislappen väntas bli en miljard kronor.

– Det har gått ut mycket information, säger Mattias Lööv. Både skriftlig och vid personliga kontakter. Men jag förstår att man kan känna oro när det handlar om ens hem.

Hyresgästerna i kvarteret Hjorten har fått svara på en enkät. Den visade att de flesta är nöjda med den standard de har idag. Men Östersundshem menar att det krävs en total upprustning för att husen ska hålla i minst 50 år till.

Det förekommer uppgifter om att det kan bli en hyreshöjning med 50 procent?

– Det kostar att göra en omfattande renovering, men jag kan inte kommentera pågående förhandlingar som vi har med Hyresgästföreningen.

Kommer hyresgästerna få hjälp med boende och själva flytten under renoveringen?

– Ja, det kommer bli individuella lösningar

Hör Östersundshems ordförande Mattias Lööv om renoveringen och uppgiften om 50 procents högre hyra i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.