Östersund får arrangera para-VM i skidor och skidskytte 2023. Zebastian Modin tog tre medaljer i Paralympics i Peking tidigare i år. Foto: Bildbyrån.

Para-VM i längd och skidskytte körs i Östersund 2023

Uppdaterad
Publicerad

I juni ställdes de fem VM i parasport som skulle köras i Östersund, Åre och Klövsjö 2023 in. Men nu står det klart att åtminstone två av tävlingarna blir av i Östersund.

I flera år hade det planerats för parasport-VM i längskidor, skidskytte, alpint, snowboard och paraishockey i Östersund, Åre och Klövsjö 2023.

I juni beslutade Svenska Parasportförbundet något oväntat att ställa in tävlingarna. Ett avtal saknades mellan Svenska Parasportförbundet och parasportens internationella förbund IPC.

I samma veva flyttades skidsporterna över till FIS från IPC.

Nu har Svenska Parasportförbundet och FIS kommit överens om att para-VM i skidskytte och längdåkning ska köras i Östersund i slutet av januari/början av februari 2023.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.