Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Peja Lindholm tillhör Sveriges mest erfarna curlingspelare. Nu under EM i Östersund har han dragit på sig Danmarks färger. Och det danska damlaget har inlett bra under deras nye coach. Hör mer i klippet. Foto: Björn B Schäfer, SVT

Peja Lindholm leder de danska damerna i curling-EM

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen har EM-curlingen i Östersund dragit igång på allvar. Och en Östersundsprofil inom svensk curling har dragit på sig landslagsdräkten igen. Men inte den gula och blå.

Peja Lindholm har många framgångsrika mästerskap bakom sig, både som spelare och efter karriären som coach för Sverige.

Inför OS i Kina ledde han även det kinesiska landslaget.

Danmark har inlett starkt

För bara två veckor sedan hörde Danmarks damlag av sig och ville ha Pejas hjälp under EM i Östersund. Och det började bra med en vinst i premiärmatchen mot storfavoriten Sverige. Som sedan också följts upp med ytterligare två segrar. Danmark leder också tabellen efter tre spelade omgångar.

– Jag försöker inte förändra något i de danska tjejernas spel utan snarare förstärka det som de gör bra, säger en nöjd dansk coach, Peja Lindholm.

I klippet hör du mer om Peja Lindholms tankar kring arrangemanget i Östersund och om förhoppningarna på storpublik när matcherna om medaljerna spelas i slutet av nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.