Landslagsåkaren Teodor Peterson gillar inte nya förslagen från Fis Foto: SVT

Peterson om nya förslaget: ”Då kan jag byta sport”

Uppdaterad
Publicerad

Det internationella skidförbundet, Fis nya förslag om att slopa den klassiska sprinten och införa skicross får fortsatt kritik från åkarna.

– Det är inte därför jag valt den här sporten, för att få hoppa och leka, säger landslagsåkaren Teodor Peterson.

Hittills har Fis nya förslag inför VM i Seefeld 2019 bemöts med skepsis. Senast Calle Halfvarsson som kallade skicross-idén ”pajaserier”.  Landslagskollegan Teodor Peterson är heller inte positiv.

– Det kan vara en bra idé för barn och ungdomar för att få fart och lära sig att stå på skidor. Men ska man införa det hos oss på seniornivå kommer man nog möta mer motstånd. Jag tycker inte man behöver göra så mycket förändringar åt sprinten.

Så ingen skicross om du får bestämma?

– Nä, men jag kan prova en gång för att se hur det funkar men att åka och hoppa och dona – då kan jag byta sport till skicross istället, säger han och fortsätter:

– Jag tror inte jag skulle vara sämre på det egentligen. Men det är inte därför jag valt den här sporten för att få hoppa och leka. Jag gillar sprinten som den är.

”Gäller att man är tuff i bedömningen”

Och att slopa hans favoritdisciplin är han förstås kritisk till.

– Det är synd. Jag gillar ju klassisk sprint och det är kanske det jag är absolut bäst i. Sedan har jag ju själv sett problematiken med stakning och tjuvskejt. Men i min värld tycker jag inte det är någon fara att staka någon sprint per år, så länge man inte skejtar. Men det gäller att man är tuff i den bedömningen, säger Teodor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.