Pistör drogs med i lavin

Uppdaterad
Publicerad

TÄNNDALEN En person drogs med i en lavin vid Hamraliften i Tänndalen vid 15-tiden under måndagen. Mannen, som arbetade vid anläggningen, vårdas just nu för mycket allvarliga och livshotande skador på sjukhuset i Östersund.

Inga fler personer ska enligt Polisen ha befunnit sig under snömassorna. Den andra pistören klarade sig undan snön och kunde larma efter hjälp.

Grönklittsgruppens VD Torbjörn Wallin berättar på telefon på väg upp till Tänndalen att olyckan inträffade i ett offpistområde. Hur nära pistat område och stolliften som olyckan skedde har han än inga uppgifter på. Han berättar att mannen som skadats allvarligt var ute på ett rutinuppdrag.

– Varje dag så tittar man över pister, lavinfaror och annat för att se om olika åtgärder behöver göras och det var väl i samband med en sån översyn som det hände.

SVT: Hur lång tid låg han under snön?

– Jag har inte det exakt men det var en längre period, ett antal tiotal minuter, säger Wallin.

Hur lavinen ska ha utlösts är fortfarande oklart.

Mittnytt återkommer när vi har mer information.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.