Branden på fäbodvallen Nordsätern upptäcktes på torsdagen. Foto: Privat

Polisen om branden: ”Vi ska dit och göra en undersökning”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning vid fäbodvallen Nordsätern i Bergs kommun där tre byggnader brunnit ner. Det berättar Mikael Gruvelgård vid polisen i Jämtland.

Det var på torsdagen som det upptäcktes att tre byggnader på Nordsätern norr om Storsjö brunnit ner. Det är än så länge oklart vad som har orsakat branden, men ägarna berättar för SVT Jämtland att de tror att branden är anlagd.

”Misstänker att den är anlagd”

När anmälan kom in på torsdagen hade polisen inga resurser att skicka till platsen, men en teknisk undersökning kommer att genomföras. Enligt Mikael Gruvelgård vid polisen kommer det förhoppningsvis att ske under fredagen.

– Man misstänker att den är anlagd. Man ser ingen rimlig förklaring till att det har brunnit, säger han.

Vill ha in tips

Polisen vill även ha in tips om någon har sett eller hört någonting om branden. Har du tips kontaktar du polisen på nummer 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.