Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En av lägenheterna i huset på Körfältet är totalt utbränd. I övriga lägenheter är det mest rökskador. Polisen utreder nu vad som kan ha orsakat branden. Foto: Björn B Schäfer/SVT

Polisen söker svar på vad som orsakade dödsbranden på Körfältet i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen påbörjade polisens tekniker sina undersökningar av brandresterna i det flerfamiljshus på Körfältet i Östersund som brandhärjades under natten mot tisdagen. En kvinna och en man i 70-årsåldern fick sätta livet till i branden.

Runt hela det brandhärjade huset sätts nu en byggställning upp. Men innan reparationsarbetet kan komma igång måste brandförloppet fastställas och vad som orsakade det.

– Vi har påbörjat utredningen idag med polistekniker på plats i huset, säger polisens förundersökningsledare Emma Svensson. Men det kan ta tid innan analysen från teknikerna är klar.

Ingen misstänkt

Branden är rubricerad som grov allmänfarlig vårdslöshet och grovt vållande till annans död.

– Det finns ännu ingen misstänkt, säger Emma Svensson

Lämnat sjukhuset

De tre personer, en kvinna i 35-årsåldern och två minderåriga barn, som fördes till sjukhus med rökskador har alla fått lämna sjukvården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.