Foto: SVT

Polisen: ”Studenterna skötte sig exemplariskt”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen gick den traditionella studentkortegen genom Östersund. Polisen hade befarat en del stök i samband med firande och alkoholkonsumption, men farhågorna var obefogade.

”Den traditionella flakåkningen i centrala Östersund har genomförts på ett lugnt och ordnat sätt.” – skriver Polisen på sin hemsida.

Polis på plats upplevde att det i år var färre avgångsklasser och lastbilar än vanligt. Trafikstörningen har varit minimal och studenterna skötte firandet på ett exemplariskt sätt, enligt Ordningspolisen.

”Smittande glädje”

Även ungdomspolisen rapporterar om en positiv upplevelse av dagens firande:

Studentfirandet har under dagen överlag gått lugnt till. Överlyckliga studenter som åker runt på sina flak och smittar av sig sin glädje på oss andra.

”Majoriteten av studenterna har skött sig och polisens uppgift har bl.a. varit att se till att inga studentflak kör in på bussgatan eller andra olämpliga platser.”

Polisen har också övervakat själva uppförandet på flaken så att det inte kastas flaskor eller att någon blir överförfriskad.

Nu uppmanas vuxna i ungdomars närhet att hålla extra koll och hjälpa Polisen att ”se till så att alla studenter kan vakna upp i morgon och ha en minnesvärd student.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.