Inom loppet av en kort tid under torsdagen fick räddningstjänsten hantera bränder i två byggnader i nordöstra delen av Härjedalens kommun. Foto: Räddningstjänstförbundet Jämtlands län

Polisen utreder mordbrand efter husbränderna i Härjedalen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder mordbrand efter att två fritidshus nära Överhogdal i Härjedalens kommun brann ner till grunden under torsdagen. Husen låg drygt en kilometer från varandra och ägs av samma person.

Det var under torsdagen som flygvapnet upptäckte en brand strax söder om Överhogdal och larmade därför SOS. Efter att räddningstjänsten varit på plats och skulle lämna upptäckte man ytterligare en husbrand drygt en kilometer bort.

Polisen utreder nu misstankar om mordbrand då brandorsaken i de båda fallen är oklara. De båda fastigheterna ska ägas av samma person.

– Det är oklart hur de här bränderna startat, men det är ju lite märkligt, säger Ulrika Rask, förundersökningsledare hos polisen.

Ingen person är i nuläget misstänkt och under fredagen gör polisen en teknisk undersökning vid de båda fastigheterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.