• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Två kapell, här Hoppets kapell, och hela den östra begravningsplatsen har spärrats av medan polisen gör teknisk undersökning efter en anmälan om våldtäkt. Foto: Bengterik Busk, SVT

Polisen utreder våldtäkt på kyrkogård i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder en misstänkt våldtäkt i Östersund, som ska ha inträffat utomhus på Östra begravningsplatsen tidigt på lördagsmorgonen.

Polisen fick anmälan om våldtäkten strax före klockan fem på morgonen. Platsen, kyrkogården vid krematoriet, som formellt heter Östra begravningsplatsen i Östersund, har spärrats av i väntan på teknisk undersökning.

Polisen lämnar inte mer information i det tidiga skedet av utredningen, men efterfrågar tips från allmänheten om eventuella iakttagelser.

Hela kyrkogården inklusive två kapell, Hoppets kapell och Trons kapell, har spärrats av. Det uppger SVT:s reporter Bengterik Busk från platsen. Väktare har satts in för att övervaka avspärrningarna av det omfattande området.

Vid lunchtid meddelade polisen att den tekniska undersökningen är avslutad och avspärrningarna har hävts.

Väktare har anlitats för att hålla kyrkogårdsområdet avspärrat under polisens tekniska undersökning. Foto: Bengterik Busk, SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.