Polisen varnar för katalysatorstölder i Jämtlands län och vill gärna ha in tips och observationer från allmänheten. Foto: Johan Nilsson/Janerik Hermansson/TT

Polisen varnar för katalysatorstölder i Jämtlands län

Uppdaterad
Publicerad

Under de senaste dagarna har tio katalysatorer anmälts stulna från bilar av märket Toyota Prius i Krokom, Östersund Ope och Lit. Polisen går nu ut med en varning till alla Toyotaägare i Jämtlands län.

Det verkar framförallt handla om Toyota Prius, årsmodeller 2003-2008, där katalysatorer har stulits ur bilarna.

Även andra polisregioner, som Västernorrland och Västerbotten, har rapporterat om liknande stölder. I Västernorrland har uppskattningsvis 5-7 Toyota Prius blivit av med sina katalysatorer.

– De här tjuvarna vet vad de gör. Kanske har de gått via nån myndighet eller hemsida och begärt ut listor så att de vet exakt var de här bilarna finns, säger Mikael Gruvegård på polisen.

Polisen vill gärna ha in tips från allmänheten på alla typer av observationer som har gjorts i samband med stölderna under de senaste dygnen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.