Graham Potter blir ny hedersdoktor vid Mittuniversitetet Foto: Robert Henriksson/TT

Potter blir hedersdoktor

Publicerad

Mittuniversitetet har utsett Östersunds FK's tränare Graham Potter till hedersdoktor.

Hedersdoktorer utnämns som en uppskattning för framstående insatser inom något av Mittuniversitetets områden eller inom den region som universitetet verkar.

– Graham Potter utses till hedersdoktor vid Mittuniversitet för sitt ledarskap där prestation, integration, kultur och mod kombineras på nya innovativa sätt. Det finns många sätt att beskriva hans ledarskap och hur han bygger gruppens identitet. En uppmärksammad satsning är de årliga kulturevenemang som syftar till att utmana och flytta gränserna för vad som känns bekvämt för spelare och ledare, säger Susanna Öhman, dekan på Fakulteten för humanvetenskap.

Potter som har en master inom samhällsvetenskap i ämnet emotionell intelligens vilket han också använder sig av i sin roll som tränare. Han har de två senaste säsongerna utsetts till årets tränare i fotbollsallsvenskan och även som årets ledare på Idrottsgalan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.