Premiär för fotomaraton i Strömsund – ”Har aldrig gjorts i länet tidigare”

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen arrangerade fotoklubben i Strömsund för första gången ett fotomaraton. Deltagarna hade tre timmar på sig att ta en bild i kategorierna landskap, byggnad, närbild och djur.

– Det har arrangerats fotomaraton söderut tidigare, men aldrig här i länet vad vi vet, säger Marianne Tengberg från fotoklubben.

Marianne är lite av mamma till idén med ett fotomaraton. Förutom att det är en rolig tävlingsform, så hoppas man att det ska fungera som inspiration.

– Med kameratelefonernas intåg så tas ju bilder som aldrig förr, men vart tar alla bilderna vägen? Vi hoppas fler ska bli inspirerade att fotografera och visa upp sina bilder – och kanske också gå med i fotoklubben, säger Marianne.

Marianne Tengberg och Karl-Gunnar Huring från Strömsunds fotoklubb hoppas att tävlingen ska locka fler att vilja fotografera och kanske också gå med i klubben. Foto: Fredrik Lundmark/SVT

Nu har en oberoende jury två veckor på sig att utse vinnarna i de fyra kategorierna. Prisutdelningen kommer ske i gamla Sagabiografen i Strömsund den 14:e juni.

I klippet ovan kan du följa två av deltagarna, Ingrid Jonsson och Carina Sikström, i deras jakt på bilder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.