Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Redaktör Alexandra Westerlund Karlsson och reportrarna Sara Leijman och Marie Selander vann pris. Foto: Maria Harning/SVT

Pris till SVT Jämtland för specialsatsning om fjällen

Uppdaterad
Publicerad

Medarbetare på SVT Nyheter Jämtland vann pris för en specialsatsning om fjällen på onsdagen. Det handlar om publiceringen ”Vem har rätt till fjällen?” som fick SVT:s Sverigepris.

– Det är jätteroligt att den här journalistiken blev uppmärksammad, säger redaktör Alexandra Westerlund Karlsson .

Sverigepriset är ett journalistpris som delas ut inom SVT varje år för att lyfta fram olika typer av god journalistik som SVT gör runt om i hela landet.

I år delades priser ut i fem kategorier. Specialsatsningen ”Vem har rätt till fjällen?” som publicerades av SVT Jämtland för ett drygt år sedan prisbelönades i kategorin ”Förklarande journalistik”.

Bakom publiceringen stod redaktör Alexandra Westerlund Karlsson, reportrarna Sara Leijman och Marie Selander samt onlinespecialist Josefin Pečiva.

”Förklaring till konfliktens kärna”

Priset delades ut på onsdagen av SVT Nyheter med följande motivering: 

”En konflikt vars aktualitet har stegrats under pandemin berättas här på ett pedagogiskt och fördjupande sätt. Varje perspektiv presenteras utförligt med röster och fakta, vilket ger tittaren en större förståelse för skeendet och en förklaring till konfliktens kärna. Det omöjligt att inte bli berörd av de hisnande konsekvenserna som striden om fjällen får. ”

Mer om det här hör du redaktör Alexandra Westerlund Karlsson berätta i klippet ovan.

MISSA INTE: Du hittar publiceringen ”Vem har rätt till fjällen?” här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Striden om fjällen

Mer i ämnet