Det var det här området vid Sylarna som de båda vandrarna behövde undsättas ifrån. Foto: Google Earth

Fjällräddare fick övernatta under svår räddningsinsats på Sylarna

Uppdaterad
Publicerad

Fjällräddningen kallades ut för att undsätta två personer nära Sylarna på lördagseftermiddagen. Först vid ett-tiden på natten nådde man fram till de båda. Vädret var då så hårt att man fick övernatta på en fjällstation. Klockan 15.10 på söndagen meddelade polisen att personen var överlämnad till sjuktransport.

Larmet om en man som skadat sitt knä på fjället kom till polisen vid halv fem på lördagseftermiddagen. Både svenska och norska fjällräddare kopplades in, men insatsen tog tid då helikoptrarna inte kunde nå platsen på grund av regn och dimma.

– Vi har även försökt få dit norsk helikopter, men det är för dåligt väder, sade Erik Backlin, befäl vid polisens regionledningscentral, till SVT Jämtland strax efter klockan 22 på lördagskvällen.

– Vi har haft kontakt med dem och de börjar ju bli kalla, sa Erik Backlin.

Fick övernatta på fjällstation

Fjällräddningen gav sig iväg till platsen till fots och nådde den skadade och hans kamrat vid ett-tiden på natten. De båda var då nedkylda och samtliga fick övernatta på en fjällstation på grund av det hårda vädret.

Även på söndagsförmiddagen var vädret för dåligt för helikopter, så fjällräddningen fick  transportera de båda personerna landvägen till närmast farbara väg.

Överlämnad till sjuktransport

Klockan 15.10 på söndagen meddelade polisen att den skadade mannen var överlämnad till sjuktransport och att fjällräddarna vände hemåt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer