Räddningstjänstens insatsledare Esbjörn Eriksson berättar om branden i ett flerfamiljshus i Valla på Frösön. Foto: Emma Höglund/SVT

Fullt utvecklad brand i flerfamiljshus på Frösön – boende evakuerades

Uppdaterad
Publicerad

En fullt utvecklad brand rasade i förmiddags i ett flerfamiljshus på Snorres väg i Valla på Frösön. Samtliga lägenheter i huset evakuerades.

En granne såg att det brann med lågor inne i en av lägenheterna och ringde då 112. Räddningstjänsterna i Östersund, Krokom och Brunflo samt flera ambulanser och polis larmades till platsen.

En annan granne, Henning Nergaard, säger att det bara dröjde några minuter innan lågorna slog upp genom taket.

Räddningstjänsten evakuerade samtliga lägenheter. I flerfamiljshuset fanns tolv lägenheter, fyra av dessa blev totalskadade.

Många samtal till SOS Alarm

Ingen person skadades fysiskt vid branden.

Det första larmet till SOS Alarm kom klockan 10.16. Det har, enligt räddningstjänsten, kommit in många samtal om branden – både från de boende i huset och från boende i närheten.

Polis på plats har spärrat av området. En förundersökning gällande mordbrand är inledd och en teknisk undersökning kommer att genomföras så snart det är möjligt.

Ett brott som innebär att någon avsiktligt anlägger brand som innebär fara för någon annans liv eller hälsa, eller fara för omfattande förstörelse av någon annans egendom. Det krävs alltså inte att någon dör av branden.

Källa: Åklagarmyndigheten

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer