Vid branden totalförstördes Folkets hus i Mörsil Foto: Räddningstjänsten Jämtland

Rättegång i Mörsilbranden görs om

Uppdaterad
Publicerad

Rättegången kring branden i Mörsil Folkets hus avbryts och mannen som åtalats för grov mordbrand släpps fri. Det var Östersundsposten först med att berätta. Anledningen ska vara att ett vittne inte dök upp under tisdagen.

Rättegången inleddes under måndagen och under den andra rättegångsdagen hade åklagaren kallat ett vittne, som numera befinner sig i Turkiet.Det är inte tillåtet att hålla förhör med någon som befinner sig där utan tillstånd från landet.

Åklagaren ansåg att vittnet var av betydelse för rättegången. Tingsrätten kontaktade då Justitiedepartementet för att förhöra sig om hur lång tid det kan ta att få klart med att genomföra förhör med någon i Turkiet.

Brand i Mörsil Folkets hus

– Det kan tydligen ta upp till sex månader att få ett sådant tillstånd från Turkiet, berättar Andreas Victor, den åtalade mannens försvarare.

Tingsrätten beslutade därför att avbryta rättegången och att den ska göras om när vittnet kan höras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand i Mörsil Folkets hus

Mer i ämnet