Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Därför klimatprotesterar småbarnsmammor i Östersund – hör några av dem berätta i videon. Foto: Marie Selander, SVT.

Rebellmammor i Östersund klimatprotesterade: Behövs krafttag – för barnens skull

Uppdaterad
Publicerad

Det behövs en bättre klimatpolitik i Sverige om dagens barn inte ska gå en turbulent framtid till mötes. Det menar aktiviströrelsen Rebellmammor som på lördagen genomförde en manifestation i Östersund.

– Vi vill att politikerna ska agera mer kraftfullt, det behövs en mer ambitiös klimatpolitik. Det är vad vi vill precis som många andra, säger Erica Cseplö, en av mammorna på plats.

På lördagen höll aktiviströrelsen Rebellmammor en klimatmanifestation på Stjärntorget i Östersund där de sjöng och delade ut pamfletter för väcka uppmärksamhet och kräva en kraftsamling mot klimatförändringarna.

– Vi vill väcka politiker och vi vill väcka folk som går förbi, säger Isabell Skog, en av mammorna som nyligen var med och bildade en lokalavdelning i Östersund av Rebellmammor i Sverige. vilket ingår som ett av nätverken inom globala aktiviströrelsen Extinction Rebellion.

Dagens barn kommer att gå en turbulent framtid till mötes om inte omfattande åtgärder vidtas tas för att hantera de pågående klimatförändringarna, slår hon och de andra mammorna vid manifestationen fast.

– Vi är vanliga mammor som vill allt för våra barn, säger Isabell Skog,

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.