Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Elise Ryder Wikén (M),regionråd i Region Jämtland Härjedalen Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Regionen kräver förbättrad nattågstrafik – uppvaktade ministern i Åre

Uppdaterad
Publicerad

Den upphandlade nattågstrafiken till och från länet måste förbättras. Det kräver Region Jämtland Härjedalen. Frågan togs upp direkt med ansvarig minister på Järnvägsforum i Åre.

Sedan hösten 2018 går det nattåg till och från länet varje natt. Trafiken kom till efter att regeringen gett Trafikverket i uppdrag att göra en upphandling.

Upphandlingen med SJ sträcker sig till och med december 2020 och vad som i den nya upphandlingen som ska göras är oklart.  I dag lämnades en skrivelse över till regeringen och infrastrukturminister Tomas Eneroth (S), vid Järnvägsforum som hålls i Åre. 

Elise Ryder Wikén (M) är regionråd:

–När nattågstrafiken ska upphandlas igen så vill vi att upphandlingen samordnas med upphandlingen till övre delarna i Norrland så att kapaciteten på nattågsvagnarna kan ökas.

– Vi vill också att man även inkluderar Göteborg i upphandlingen så att man kan åka hela vägen till Göteborg utan att byta.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nattågen

Mer i ämnet