Rektor: Migrationsverket begår tjänstefel

Uppdaterad
Publicerad

Rektorn Ueli Niederberger riktar hård kritik mot Migrationsverket. Han menar att man inte följer de riktlinjer som ska gälla vid flytt av barn.

Lärarna på asylskolan i Continental märker att barnen är oroliga. Och rektorn Ueli Niederberger anser att Migrationsverket begår tjänstefel.

– I planen vi fick står det att man ska göra konsekvensanalyser för hiur barnen drabbas av en flytt , säger ueli Niederberger. Men vi har inte sett någon analys. Vi har bara sett att familjer som bor på vissa rum ska flyttas.

Asylsökanden på Continental Inn i Åre

Det före detta hotellet har två flyglar, två av dem ska tömmas. Just den delen där det bor många barnfamiljer.  Det på grund av  att avtalet snart går ut. Men det finns en lösning säger Ueli Niederberger.

– Det finns lediga rum i andra delar av huset. Men de vill inte låta flytta dit.

Det har varit en hel del stök och bråk på Continental Inn. Och det finns de som vill flytta.

– Varför inte flytta de som vill flytta? Nu hänger det på vilket rum man råkar bo i. Familjer och barn som vill bo kvar får flytta för att där vänta på besked om de får stanna.

LÄS MER: Migrationsverket svarar på kritiken

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Asylsökanden på Continental Inn i Åre

Mer i ämnet