Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Håkan Martinell som är vd för Rödkullen panorama som driver projektet i Rödkullen gläds åt att de nu kan gå vidare med arbetet, trots att det blir i en mindre omfattning. Hör honom berätta i klippet. Foto: Fredrik Eliasson/SVT

Rödkulleprojektets vd om kommunens besked – ”Fantastiskt skönt”

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen öppnade Åre kommun för en mindre version av Rödkulleprojektet än vad man ansökt om. Detta trots att många satsningar på turistboenden stoppas eftersom kapaciteten i reningsverket är nära sin maximala gräns. Haken i beviljandet var att kommunen godkänner 2000 bäddar i stället för 7200, vilket var Rödkulleprojektets tidigare ambition.

Håkan Martinell som är vd för Rödkullen panorama som driver projektet i Rödkullen gläds åt att de kan gå vidare med arbetet, trots att det blir i en mindre omfattning.

– Vi har aldrig stirrat oss blinda på att det måste vara 7200 bäddar, säger han.

En utmanande situation

De 2000 bäddarna som Åre kommun nu beviljat är planerade att byggas koncentrerat runt Rödkullens nuvarande parkering.

– Det är fantastiskt skönt att ha en politisk majoritet som är för projektet nu, säger Håkan Martinell.

Men han menar att situationen med det hårt belastade reningsverket har varit tydligt kännbar för Rödkulleprojektet.

– Det är en jättejobbig och utmanande situation för oss och för många andra när det kommer till situationen med vatten- och avlopp.

Ska gå igenom beslutet

Satsningen innefattar bland annat hotell, restaurang, skiduthyrning och en mindre livsmedelsbutik. Närmast ska bolaget gå igenom beslutet och vad som gäller i detalj tillsammans med Åres kommunchef innan arbetet med att göra en detaljplan drar igång.

Som tidigast kan inflyttning till de planerade bostäderna börja om tre till fyra år, enligt Håkan Martinell.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.