Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Minette Linnebjerg Dani med familj åkte ända från Stockholm för att vara med på familjehelgen i Östersund. Foto: Fredrik Lundmark

Rörelse i fokus under familjehelg i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen anordnade Parasport Sverige en lägerhelg i Östersund riktat till personer med intellektuell funktionsnedsättning samt deras familjer.

Helgen är en del i ett treårigt hälsoprojekt som kallas ”Tillsammans”. Fokus ligger på att försöka öka den fysiska aktiviteten i gruppen med intellektuell funktionsnedsättning, som man ser har svårt att hitta till aktiviteter i landets idrottsföreningar.

– Det är familjer från hela landet här i Östersund i helgen, vilket är jättekul. Det handlar om att avdramatisera idrottande och att man som familj gör saker tillsammans. Att främja fysisk aktivitet och rörelse i den här gruppen är otroligt viktigt, säger Susanne Pettersson från Parasport Sverige.

I klippet ovan kan du höra mer och se bilder från helgens läger i Östersund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.