Efter ett strålande förarbete från Jerell Sellars kunde Blair Turgott stöta in det mål som innebär att ÖFK är vidare i Svenska cupen. Foto: Per Danielsson/TT

Rörigt och ruffigt när ÖFK gick vidare i cupen

ÖFK är vidare i Svenska cupen. Det blev klart i och med att laget besegrade Mjällby på söndagserftermiddagen med 0-1 (0-0). Men det var spännande och Östersundslaget avgjorde inte förrän i 83:e minuten.

Efter att framför allt ÖFK öppnat fint i första halvlek så tappade matchen det mest av ordnat spel efter pausen. Andra halvleken blev helt enkelt både rörig och ruffig.

Precis som i förra matchen, mot Akropolis, så fastställdes slutresultatet efter en fin soloprestation från Jerell Sellars. Nu passade han in bollen framför mål och där kunde Blair Turgott stöta in den.

Medan 0-0 hade räckt till avancemang för Mjällby så kastades förutsättningarna helt om i och med Turgotts mål. Slutminuterna av matchen blev nu mycket dramatiska där Mjällby satsade allt på att kvittera.

Men ÖFK stod emot och bland annat kunde en minnesvärd räddning från ÖFK-målvakten Aly Keita noteras.

I och med segern är således ÖFK vidare i cupen. I kvartsfinalen, som lottades på söndagskvällen, möter laget Djurgården.

Skulle ÖFK gå vidare även från den matchen väntar vinnaren i mötet Hammarby/Trelleborg FF.