I fabriken i Lugnvik tillverkas olika typer av försvarsmateriel. Arkivbild. Foto: Fredrik Lundmark, Arkiv/SVT

Saab bygger nytt i Lugnvik i Östersund – satsning på 235 miljoner

Publicerad

Saabs styrelse har beslutat att bygga nytt kontor i Lugnvik, skriver Östersunds-Posten. Satsningen kommer kosta 235 miljoner kronor och innebära att nuvarande byggnad rivs.

Tanken är även att satsningen ska möjliggöra för fler anställda. Enligt ÖP ska företaget, som finns på Frösön och i Lugnvik, kunna gå från 240 anställda till 350.

– Det är jätteviktigt att vi får göra det här, så att vi får möjlighet att växa tillsammans med försvaret. Vi kommer att få större produktionsytor där vi kan göra mer underhåll, säger platschef Carl-Johan Ekblom till tidningen.

Rivningsarbetet av de gamla kontorsbyggnaderna och bygget av de nya är tänkt att inledas redan om ett år. I Saabs fabrik i Lugnvik tillverkas försvarsmateriel, både för det svenska försvaret och för export.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.