Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är jättetråkigt när sånt här händer. Vi tänker naturligtvis på de anhöriga” – Anders Aspholm, säkerhetschef Skistar Åre berättar om olyckan i klippet ovan. Foto: Eva Danielsson/SVT

Säkerhetschefen i Åre om dödsolyckan i skidbacken: ”Väldigt tragiskt”

Publicerad

I slutet av februari skedde en dödsolycka i en av skidbackarna i Åre. En man från Norge var på semester och åkte skidor och skadade sig så illa att han senare avled.

Anders Aspholm är säkerhetschef för Skistar i Åre och berättar att de fick larm från gäster att det låg en man i skogen utanför slalombacken i Åre:

– När vi fick dit personal så var han kontaktbar och vi gjorde ett omhändertagande. Tog upp ambulanspersonal som vi ofta gör vid allvarliga olyckor. Sen fick vi veta någon dag senare att han tyvärr hade avlidit av sina skador, säger Anders Aspholm.

Oklart vad som hände

– Vi vet inte riktigt vad som hände. Det var ingen kollision utan av någon anledning åkte han ut i skogen, säger Anders Aspholm.

”Vi jobbar ständigt med säkerheten i våra nedfarter”– Anders Aspholm berättar mer i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.