Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Alma och Anna-Märta lyssnar uppmärksamt på pappas tips på det perfekta vägvalet inför starten på parkorienteringen på Körfältet. Foto: Björn B Schäfer/SVT

Säkert vårtecken när parkorienteringen drar igång

Publicerad

Den här veckan kördes två etapper av parkorientering i Östersund. Ett efterlängtat arrangemang som inleder orienteringssäsongen. Vi begav oss till premiären på Körfältet under tisdagskvällen.

Parkorienteringen i Östersund arrangeras av Östersunds OK under en treveckorsperiod och består av fem orienteringstillfällen. På Körfältet, Brunflo, Odensala, Stadsdel Norr och så avslutningen i Björkbackaparken.

– Ikväll har vi kanske 100 startande och det är ju jättebra en vanlig tisdagskväll. Men avslutningen i Björkbackaparken brukar locka upp mot 250 deltagare, säger ”Mr Orientering” i Östersund, Torgny Pettersson.

Passar alla åldrar

Parkorientering i Östersund arrangeras nu för 19:e året. Och på plats under premiärkvällen syntes orienterare från 5 års ålder till 80+.

Se i klippet ovan hur det såg ut när alla löparsugna drog igång sin säsong.

Kartan till parkorienteringen visar mer hus och vägar än de vanliga orienteringskartorna, som oftast beskriver skog och mark. Foto: Björn B Schäfer/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.